100 Sekunder

www.liberaldemokraterna.com/

Svensk alkoholpolitik är löjlig

leave a comment »

Kan man förbjuda problem?

Svensk alkoholpolitik är ett försök att med olika typer av restriktioner, förbjuda bort problem. Det krävs bl.a. tillstånd för att få lov och servera alkohol, alkohol är dyrt med tanke på punktskatterna.  Antal ställen där man får lov och köpa något med alkohol i är begränsat.

Sverige har därför en stark  tradition om att “förfesta”. Det innebär att man dricker  före utgång. När det väl är dags och gå ut genom dörren för att besöka något ställe, då är man redan rund om fötterna.

Bättre vore och föra en alkoholpolitik som främjar social gemenskap. Tänk om det var billigt och dricka ute, man slapp och stå i olika köer och det det inte fanns massa byråkrati omgärdat för de som vill göra något för mer social gemenskap.

Tänk om det till och med blev möjligt och skapa pubbar/matställen på gården där folk bor. Grannar som träffas för att prata. Kanske tillverkar de eget öl eller vin och säljer. Då kanske vi bryter trenden där världens ensammaste folk skall bli än mer ensamma och isolerade.

Att ha vänner, ett socialt nätverk är mycket viktigt för att inte trilla dit och börja använda alkohol som en ångestdämpare.

Bloggar: 1

Media: 1 2 3 4

About these ads

Written by Per Ghosh

December 23, 2010 at 3:50 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: